Een sprookje over liefde

Eens per maand is het deel-dag... Diamant luistert, Lotus deelt. Eindeloze reeksen woorden, afgewisseld met stiltes en tranen, soms wel twee uur lang. Monologen over wat zij vreest, wat haar angstig en onzeker maakt. Over haar diepste wensen en behoeften, over wat haar passioneert en van moment tot moment verder drijft op die oneindige rivier. Pas als Lotus zegt 'dit was het', draaien de rollen om en legt zij haar oren te luister. Lotus verroert zich niet, wetende dat ieder geluid, iedere reactie, Diamant's woordenstroom verstoort. Het delen met woorden is voor Lotus en Diamant een manier om ultiem kwetsbaar te zijn, een bereid zijn om de ander te verliezen en in die bereidheid verbinding ervaren. Een verbinding die dieper voelt als daarvoor, een basis van waaruit ze de weken daarna weer kunnen vertrekken.

De initiatiefneemster van de Love Bubbles (Mariëtte Sinninghe Damsté) is vanaf haar tienertijd nieuwsgierig naar, en gedreven door, de liefde, passie en intimiteit in liefdesrelaties. De vraag 'Hoe houd je na de periode van verliefdheid een relatie levendig en intiem?', is voor haar een belangrijke queste. Eén van haar ontdekkingen om een relatie levendig te houden is de introductie van een deel-dag; een maandelijks terugkerende agenda-vrije dag waar ze samen met haar geliefde deelt wat op hun hart ligt. Op een deel-dag mag tijd geen rol spelen en ook de ruimte moet voelen alsof je helemaal met zijn twee alleen op de wereld bent. En zo ontstond vanuit haar eigen intrinsieke behoefte de Original Love Bubble: een plek waar je helemaal naakt, kaal en kwetsbaar mag zijn.
Toen iemand aan Mariëtte vroeg of hij deze plek kon huren met zijn geliefde en zij na een dag twijfelen 'ja' zei, was het Love Bubble - concept geboren en ontstonden al snel meer Love Bubbles, ieder met een eigen unieke beleving. Het beginners enthousiasme stuitte al snel op de lokale regelgeving. Een juridisch proces van 3 jaar en een boel geduld, hoop en vertrouwen volgde. De ogenschijnlijke stilstand werd gebruikt om de Love Rituals, die de inhoudelijke inspiratie geven aan de Love Bubble beleving, vorm te geven en een mooi Love Bubble - team te creëren. Op kerstavond '19 kwam het verlossende antwoord van de Raad van State die aan LandGoed een recreatie bestemming toekende en daarmee de ontwikkeling naar 8 Love Bubbles mogelijk maakt. Iedere Love Bubble markeert een fase in het groeipad van de liefde.

Mariëtte gelooft dat als geliefden de rust en ruimte vinden om hun liefde te delen er een heilige relatie ontstaat met een brandend midden: het heilige vuur dat aanzet tot transformatie en innerlijke groei. Meer over haar alchemistische visie op relaties vind je op De Lotus en de Diamant. Love Bubbles zijn onderdeel van Stichting IAlmaMater te Lochem.

Interview met de initiatiefneemster van de Love Bubbles, Mariëtte Sinninghe Damsté: